TTL

Hasznos tanácsok

Függönyök

Használja ki a TTL által nyújtott helyszíni felmérés lehetőségét, amivel Ön nem csak időt, hanem pénzt is megtakaríthat. Amennyiben saját kezűleg szeretné megtervezni függönyét, így ide kattintva szeretnénk Önnek ehhez segítséget nyújtani. Ezt követően szakembereink megvarrják az Ön által megálmodott dekorációt, ami nemcsak funkcionális célokat szolgálhat, hanem koronája lehet otthonának.

A függöny anyagok különleges finomsága megkívánja a rendszeres kíméletes tisztítást. Ha követi az utasításainkat, akkor sokáig élvezheti függönye szépségét frissességét. Rendszeres mosással megakadályozható hogy a szálak közé ne tudjon mélyen beleülni a por és más környezeti szennyeződés. pl. dohányfüst. Ahhoz, hogy függönye sokáig szép maradjon 3 de legfeljebb 6 havonta tisztítást igényel. Függönyt csak közvetlenül tisztítás előtt vegye le a karnisról, ne tárolja gyűrődésnek kitéve.

Először is távolítson el a függönyről minden olyan kiegészítőt, ami nincs a függönyhöz varrva. (pl. csipeszek, elkötők, rojtok) Ha önnek ringlis függönye van, akkor a ringlis részt a mosózsák sarkában összekötve rögzítse, különben a függönyanyag mosás közben sérülhet.

A mosózsák használata gépi mosásnál minden esetben ajánlott!

Ha az ön mosógépe 4-5kg ruha mosására alkalmas, függönynél 12 maximum 15m2 tisztítása biztonságos. Mosást midig 30fokos vízhőmérséklet mellett kímélő programon végezze. Mosáshoz speciális függönymosószert vagy esetleg finom kímélő mosószert használjon. Optikai fehérítőhasználatát lehetőleg mellőzze, vagy csak a teljesen fehér függöny estében alkalmazzon. Mosási idő nem haladhatja meg a 25percet, ennek megfelelően válasszon rövid programot. A mosószert maradéktalanul ki kell öblíteni az anyagból, ha Önnek ez nincs automatikusan a mosási programban, úgy a mosást követően 3-4 szer a függönyt öblítse át. Centrifugázás kisfordulaton rövidideig engedélyezett. Ezután a függönyt felakasztva szárítsa, így a gyűrődés elkerülhető.

A függönyt először hidegvízben öblítse át, majd ezt követően a mosást kéz meleg vízben kb.30fokon függönymosó folyadékkal, illetve finom kímélő mosószerrel végezze el. Mosószeres áztatás közben többször finoman nyomkodja át. Semmi esetre sem szabad az anyagot dörzsölni. A mosást követően többször hidegvízben öblítse ki, amíg a mosószer teljesen ki nem jön a függönyből. Csepegtetés után a gépi mosáshoz hasonlóan felakasztva hagyja száradni.

Nyomott mintás függönyöket csak kézzel függönymosó folyadékkal illetve kímélő mosószerrel mosható, ami nem tartalmaz színélinkitő adalékot.

Kezelés könnyített anyagok, nem midig vasalásmentesek!
Attól függetlenül, hogy milyen típusú anyagról van szó minden képen kímélő mosást alkalmazzon. Mosást követően a még nedves függönyből a benne maradt gyűrődés alacsony hőfokú vasalóval könnyen eltávolítható.

Mosás
Ha ezt a szimbólumot látja, akkor az Ön által vásárolt függöny úgy kézi, mint gépi mosásra is alkalmas.

 

 

Kézi mosás
Kézi mosásnál a mosószert először jól keverje el a mosóvízbe és ezt követően áztatással és nyomkodással öblítse át függönyét. Semmi esetre se dörzsölje vagy mosás után csavarja függönyét.       Csepegtetés után akasztva szárítsa.

 

30 fokos kímélő mosás
Finom alapanyagú függönyöknél, mint pl. Viszkóz, Polyakryl és Polyester a mosógépbe tehető mennyiséget a felére kell csökkenteni és a továbbiakba a gépi mosásban leírtak szerint járjon el.

 

 

Nem mosható
Ha terméken ezt a jelzést látja akkor függönye csak tisztítóban tisztítható. Amennyiben az ilyen típusú anyagot nedvesség éri, az színvesztés vagy az anyag elnyúlását okozhatja.

 

 

Fehérítő tartalmú mosószerek mellőzése
Klór tartalmú mosószerek és fehérítők kerülendők. Amennyiben mégis szükséges kizárólag tisztítóba szakemberrel végeztesse el.

 

 

Kímélő vasalás
Alacsony hőfokra beállított gőzölős vasalóval ( pl. gyapjú selyem, Polyester, Viszkóz) nem rányomva lehet vasalni.

 

 

Száraz tisztítás
Kizárólag tisztítóba száraztisztítással tisztítható!

 

 

Szárítógép használata
Ha ezt a szimbólumot látja akkor szárítógép alkalmazása kerülendő.

 

A leggyakoribb függönyalapanyagok rövidítései

CMD = Modal
PAN = Polyakryl
CUP = Cupro
PES = Polyester
CO = Pamut
SE = Selyem
WO = Gyapjú
CV = Viszkóz
LI = Len
WV = Virgin Gyapjú
PA = Polyamid

Tapéták

Egy normál tapétatekercs, amit eurotekercsnek is nevezünk, mindig 0,52m széles és 10,05m hosszú. Ez a mennyiség körülbelül 5nm tapétázásához elegendő. A mellékelt táblázat alapján kitudja számolni, azt a tekercs mennyiséget amire Önnek szüksége lehet. Bonyolultabb helységek vagy illesztős tapéta esetén kérje kollégáink szaktanácsát.

A nem illesztős tapétatekercs kiszámolása egy helységre!
A falak teljes
hossza (m)
Magasság
2,10-2,35m
Magasság
2,40-3,05m
Magasság
3,10-4,00m
6 3 4 5
10 5 7 9
12 6 8 11
15 8 10 14
18 9 12 17
20 10 14 19
24 12 16 23

Vásárláskor mindig ráhagyással számoljon!

Az áruházi készletből vásárolt tapétát, amennyiben Önnek bontatlan tekercs megmaradt, azt blokk ellenében 30 napon belül áruházainkban bármilyen termékre becserélhet.

Rendelhető tapétát sajnos nem áll módunkba visszavenni.

Tapéta típusok!

Bordűrök ( szegőcsík )

általában a tapéta és a mennyezet elválasztásához szolgál, de alkalmas ablakok, ajtókeretek körüli díszítésére is. Ragasztásához használjon Decotric bordűr ragasztót a foltmentes biztos tapadás érdekében.

Papírtapéta

A papírtapéta két réteg papírból áll. A felső mintával nyomtatott réteg így tud ragasztás után is torzulás nélkül megmaradni. Ragasztásához használjon Decotric sárga Pufas ragasztó!

Habosított tapéta

Habosított tapéta szintén két rétegből áll. Az alsó papír rétegre egy habosított réteg kerül ami biztosítja a felső réteg dombornyomását. Alkalmas erőssebben igénybevett helységek, vagy vizeshelységek tapétázására is. Ragasztásához használjon Decotric Lila Pufas ragasztót.

Vinyl tapéta

Ez a tapéta típus egy szintén papír hordozóra épül. Ami a különlegességét biztosítja mint optikailag és széles felhasználhatóságban, hogy a tapéta egy meleg dombornyomásos eljárással készül. Különlegesen strapabíró és a lakások bármely helységében alkalmazható. Ragasztáshoz használjon Decotric Vinyl tapéta ragasztót.

Vlies tapéta

Ennél a típusnál az alsó hordozó réteg egy magas színvonalú textilrost anyag, ami alapvetően megkülönbözteti a Vlies tapétát a többi tapéta típustól. Felhasználása különlegesen egyszerű, mivel itt Önnek csak a falat kell megkenni a ragasztóval, a tapétát nem. Miután így a tapéta szárazon kerül fel a falra, nem fordulhat elő az esetlegesen más tapétáknál tapasztalható száradást követő összehúzódás. Újra tapétázásnál a felsőréteg könnyen lehúzható, a falon maradt Vlies viszont egy kitűnő alapot biztosít Önnek a következő tapétázásnál. Ennél a tapétánál használjon mindig Decotric Vlies tapéta ragasztót.

Ceruza

Vonalzó

Vödör

Tapétázó asztal

Ragasztó felhordáshoz henger vagy kefe

Fém spatula

Tapétázó kefe

Gumihenger

Tapétavágó kés

Tapéta olló

Mérőszalag

Gyengén mosható

 

 

Lemosható

 

 

Súrolható

 

 

Nincs minatillesztés

 

 

Mintaillesztés szemben, egy vonalban

 

 

Eltolt mintaillesztés

 

 

Mintamagasság / illesztési eltolás cm-ben

 

 

Egymást követő csíkokat váltakozó irányba felrakni

 

 

Maradéktalanul szárazon lehúzható

 

 

A tapéta felső rétege szárazon lehúzható

 

 

Kétrétegű tapéta

 

 

Jó színtartó

 

 

Gyapjúrostos, Vlies tapéta
Falat ragasztózva, a tapéta szárazon felrakható

 

 

 

 

Anyagában színezett tapéta

 

 

 

 

 

Nem gyúlékony nehezen éghető tapéta

 

 

 

Megfelel a német minőség ellenőrző intézet, a RAL követelményeinek

Szőnyegek

Kék

Klasszikus nyugalmat árasztó szín. Sötét és középkék szín nyugalmat áraszt és segít az ellazulásban Kék szín bizonyítottan segít az alvászavar problémáktól szenvedőkön, hálószobai használat során! Világoskék a friss levegő és a megnövekedő tér érzését kelti. Halvány világoskék szín aktivitásra serkent és élénkítő hatású, ajánlott pl. dolgozószobába.

Barna

Minden árnyalatában nyugalmat és a kényelmet sugallja. Barna szín nem a padlóra, hanem a bensőséges hangulatra helyezi a hangsúlyt.

Sárga

Barátságos és kommunikációra serkenti a helységben tartózkodókat. A sárga minden árnyalata bővíti a szűk tereket. Sötét helységeknél garantáltan világos és barátságos légkört biztosít. Ajánlott északi fekvésű szobába. Ösztönzi és elősegíti a koncentrálást, ajánlott diákoknak.

Zöld

Nyugalmat és biztonságot sugall a használóinak. Kiválóan alkalmas azoknak, akik otthonukban szeretnék a feltöltődés érzését megélni. Figyelem! Az erőteljes, telt zöld szín túlzott aktivitásra serkenthet.

Indigó

Sötét árnyalata nyugalmat és biztonság érzését nyújtja. Ideális hálószobák és meditációs helységek burkolására. Világos árnyalatait sikeresen alkalmazható terek optikai megnövelésére.

Narancssárga

Jól alkalmazható étvágytalanság és depresszió ellen. Kiváló választás étkezőkbe, dolgozószobába, úgy mint irodákba egyaránt.

Rózsaszín

Meglepően modern hatást érhetünk el vele. Nyugtató és agresszió csökkentő hatással bír.

Vörös

Melegséget kölcsönöz, akár nagyobb tereknek is. A vörös szín hatásának érvényesüléséhez térre van szükség, különben túlbútorozott helységnél, állandó rendetlenség hatását kelti.

Fekete

Csak olyan terekbe ajánlott ahol a bútorok jól elhatárolódó színdinamikával rendelkeznek. Konferencia terembe és más nagyobb méretű helységekbe semmi kép sem ajánlott.

Fehér

Jó térnövelő hatása mellet sugallja a tisztaság és világosság érzését. Ideális választás kisméretű szobákba.

Allergia tippek!

A házi porra allergiások számára a közhiedelemmel ellentétben, a szőnyegpadló jobb megoldás, mint bármely keményburkolat. Szőnyegpadló képes megkötni a szoba levegőjének jelentős portartalmát, amire a keményburkolatok nem képesek. Különösen alkalmasak erre a rövidszálú velúr típusú szőnyegek. A német GuT-Siegel laboratórium káros anyag mérései alapján garantált, heti kétszeri porszívózás mellett a szálló házi por minimálisra csökkentése. Allergiások számára az ideális pórszívó, forgókefét és mikro szűrőket tartalmaz. A szűrőszák 4 hétnél tovább ne maradjon a porszívóban. Évente 1-2x érdemes a mikro szűrőket cserélni. Reméljük sikerült hasznos tanácsokkal szolgálni a helyes padló kiválasztásához!

A szőnyegpadló baleset kockázat csökkentő!

Nagyobb lépés biztonság és minimális csúszás veszély. Jelentős előny idősek és gyerekek számára.

Szennyező alapanyagok!

Németországban a Formaldehid és Fenol ( PCP ) anyagok használatát a törvény tiltja.

A GuT-Siegel laboratóriumtól a legmagasabb minősítést kapta.

Zajcsillapítás!

A textil alapanyagok jelentősen csökkentik otthona vagy munkahelye zajszintjét. Szőnyegpadló hangelnyelő képessége függ a puhaságától és a szálmagasságától. Lépészaj akár 30dB –el is csökkenhet!

Ortopédiai előnyök!

Hát és izomfájdalommal szemben. A puha és rugalmas szőnyeg kíméli az ízületeket és izmokat egyaránt. ( orvosok is ajánlják!) Gyakori mezítlábas használat mellett felér egy reflexológia masszázzsal. Minél magasabb és tömöttebb szálakkal rendelkezik egy szőnyeg, nem csak a komfortértéke lesz magasabb, hanem a fent említett hatások is növelhetők!

Antisztatikus
Vizes helységbe burkolható
Lépcsőre burkolható
Gurulószék alatt alkalmazható
Padlófűtésre alkalmas

 

Száraz tisztítás

Rendszeres pórszívózással, minimum hetente egyszer.

Nedves tisztítás

Elvégezhető szivaccsal, kefével, de nagyobb tereknél ajánlott vizes szőnyegtisztító gép. Mosószeres tisztítás után annyiszor kell tisztavízzel a szőnyeget átöblíteni, amíg a tisztítószer teljesen kijött a szőnyegből. Nedves tisztítás után legalább 12 óra száradási idő.

Vlies hát

Környezetbarát, káros anyagoktól mente.

Könnyen, tisztán burkolható.

Kétoldalas ragasztószalaggal vagy teljes felületragasztással rögzíthető.

Puha komfortos járás.

Jó hangszigetelő így a helységben javul az akusztika.

Energiát takarít meg jó hőszigetelő hatása miatt.

Maradéktalanul eltávolítható.

Ultra -Tex hát

A vlies hát (kék színű) minden előnyös tulajdonságán túl a szőnyeget 50m2 – ig, estrich alapra terítve ragasztóval nem kell rögzíteni.

Ez alól kivétel: iroda célú felhasználás il. padlófűtés esetén. Ezekben az esetekben a szőnyeg telibe való ragasztása elkerülhetetlen.

Hurkolt szőnyeg

A felülete zárt hurkolással készül.

Rendkívül tartós, nagyon ellenálló és könnyen tisztítható.

Anyaga lehet gyapjú vagy műszál, de megtalálható a kevertszálas is.

Szobának kellemes hangulatot és melegséget kölcsönöz.

Velúr szőnyegek

Gyapjú szerkezetét követve magas minőségű alapanyagból készül.

A szál sűrűségétől és magasságától függően kiemelkedő komfortérzést biztosít használóinak, tapintása a legfinomabb bársonnyal is vetekedhet.

Allergiások számára több típusa is ajánlott, mivel a szálsűrűségének köszönhetően a port már a felületén megköti így az nem jut be a szálak közé. Továbbá legtöbb típusa Antibakteriális, impregnált és folttaszító, így tisztítása gyerekjáték.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás