Hasznos tanácsok

Egészség!

Allergia tippek!

A házi porra allergiások számára a közhiedelemmel ellentétben, a szőnyegpadló jobb megoldás mint bármely keményburkolat. Szőnyegpadló képes megkötni a szoba levegőjének jelentős portartalmát amire a keményburkolatok nem képesek. Különösen alkalmasak erre a rövidszálú velúr típusú szőnyegek. A német GuT-Siegel laboratórium káros anyag mérései alapján garantált, heti kétszeri porszívózás mellett a szálló házi por minimálisra csökkentése. Allergiások számára az ideális pórszívó, forgókefét és mikro szűrőket tartalmaz. A szűrőszák 4 hétnél tovább ne maradjon a porszívóban. Évente 1-2x érdemes a mikro szűrőket cserélni. Reméljük sikerült hasznos tanácsokkal szolgálni a helyes padló kiválasztásához!

A szőnyegpadló baleset kockázat csökkentő!

Nagyobb lépés biztonság és minimális csúszás veszély. Jelentős előny idősek és gyerekek számára.

Szennyező alapanyagok!

Németországban a Formaldehid és Fenol ( PCP ) anyagok használatát a törvény tiltja. A GuT-Siegel laboratóriumtól a legmagasabb minősítést kapta.

Zajcsillapítás!

A textil alapanyagok jelentősen csökkentik otthona vagy munkahelye zajszintjét. Szőnyegpadló hangelnyelő képessége függ a puhaságától és a szálmagasságától. Lépészaj akár 30dB –el is csökkenhet!

Ortopédiai előnyök!

Hát és izomfájdalommal szemben. A puha és rugalmas szőnyeg kíméli az ízületeket és izmokat egyaránt. ( orvosok is ajánlják!) Gyakori mezítlábas használat mellett felér egy reflexológia masszázzsal. Minél magasabb és tömöttebb szálakkal rendelkezik egy szőnyeg, nem csak a komfortértéke lesz magasabb hanem a fent említett hatások is növelhetők!